Oranje voorselectie is bekend, Van Gaal heeft geen plaats voor Lang (Club Brugge)

Oranje voorselectie is bekend, Van Gaal heeft geen plaats voor Lang (Club Brugge)

13-08-2021 13:40 Laatste update: 13:43
8

Het derde Louis van Gaal-tijdperk bij het Nederlands elftal is officieel van start gegaan. De teruggekeerde bondscoach heeft de 25-koppige voorselectie voor de komende interlandperiode bekendgemaakt, maar daarin is geen plaats voor Noa Lang van Club Brugge.

Bij de namen van nieuwe bondscoach Louis van Gaal is er geen plek voor Lang. De Nederlander was dan wel een smaakmaker bij Club Brugge en werd al meermaals gelinkt aan een Oranje-selectie, maar krijgt nog geen kans. Hij moet blijven wachten op een eerste oproepingsbrief.

Verdedigers Devyne Rensch (Ajax) en Tyrell Malacia (Feyenoord en tevens ex-target van Club Brugge) zijn er voor het eerst bij. Maarten Stekelenburg is juist niet van de partij. De 38-jarige Ajax-doelman was tijdens het EK nog eerste doelman, maar heeft besloten zijn interlandcarrière te beëindigen: collega-doelmannen Joël Drommel, Justin Bijlow en Remko Pasveer - al eens opgeroepen, maar nog niet gedebuteerd - vergezellen Tim Krul.

EK-gangers Joël Veltman, Quincy Promes, Owen Wijndal, Luuk de Jong, Patrick van Aanholt, Denzel Dumfries en Marco Bizot zijn er ook niet bij. De van een zware blessure herstellende Virgil van Dijk is wel weer opgeroepen, net als enkelvoudig international Guus Til en de vlak voor het EK afgevallen Donny van de Beek. Op 27 augustus moet blijken welke spelers welke spelers tot de definitieve selectie behoren.

Oranje speelt begin september drie cruciale WK-kwalificatiewedstrijden: op 1 september is Noorwegen in Oslo de tegenstander, op 4 en 7 september komen Montenegro en Turkije naar respectievelijk Eindhoven en Turkije. Nederland staat na drie van de tien speelrondes op zes punten, Turkije heeft één punt meer en voert Groep G aan. Als de standen blijven zoals ze zijn, dan gaan de Turken naar het WK in Qatar en is Oranje veroordeeld tot de play-offs.

De voorselectie:
Doelmannen: Justin Bijlow (Feyenoord), Joël Drommel (PSV), Tim Krul (Norwich City) en Remko Pasveer (Ajax).
Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind, Jurriën Timber en Devyne Rensch (allen Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Juventus), Tyrell Malacia (Feyenoord) en Stefan de Vrij (Internazionale).
Middenvelders: Donny van de Beek (Manchester United), Ryan Gravenberch en Davy Klaassen (beiden Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (AZ), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Guus Til (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (Paris Saint-Germain).
Aanvallers: Steven Berghuis (Ajax), Memphis Depay (FC Barcelona), Cody Gakpo (PSV), Donyell Malen (Borussia Dortmund) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).