KAA Gent door in Conference League, volgende halte wordt Polen

12-08-2021 20:45
18

KAA Gent gaat aantreden in de laatste voorronde van de Conference League. In de terugwedstrijd won het van Rigas FS met 0-1, maar het was lang wachten op de verlossende goal.

In de Ghelamco Arena werd het vorige week nog 2-2. KAA Gent kon dus best winnen, maar het eerste halfuur ging zonder kansen voorbij. Net voor de rust zorgden de bezoekers dan toch voor een grote dreiging. Een voorzet van De Sart werd door de doelman nog tegen de deklat geduwd. De ruststand was dan ook 0-0.

Okumu brengt verlossing
Ook na de pauze had KAA Gent bijna doorlopend de bal, maar was het wachten op open doelkansen. Odjidja en Operi kregen die wel, maar doelman Cerniauskas stond pal.

Op een kwartier voor het einde begon KAA Gent te vrezen voor verlengingen, maar Okumu brak toch de ban. Hij kon na een vrijschop binnenkoppen. Depoitre miste nog een mooie kans op 0-2, maar KAA Gent kwam niet meer in de problemen tegen het onmondige RFS.

Avondje Polen
In de volgende ronde speelt KAA Gent tegen Rakow Czestochowa, dat na verlengingen afstand kon nemen van FC Roebin Kazan uit Rusland. Rakow Czestochowa werd vorig seizoen tweede in de Poolse Ekstraklasa.