Cercle-speler doet verhaal na Brugse derby: ‘Enkele Club-fans waren racistisch’

Cercle-speler doet verhaal na Brugse derby: ‘Enkele Club-fans waren racistisch’

12-08-2021 18:45
28

Club Brugge kende afgelopen weekend een frustrerende avond tegen Cercle Brugge. Sommige Club Brugge-fans zouden die frustraties echter hebben vertaald naar racistisch geroep richting Cercle-speler Kevin Denkey.

Op sociale media komt Denkey met zijn verhaal naar buiten. ‘Ik deel niet vaak mijn persoonlijke mening op sociale media. Na lang nadenken vind ik het echter mijn plicht om met dit verhaal naar buiten te komen. Dit gaat namelijk verder dan enkel voetbal’, aldus de aanvaller uit Togo.

Volgens Denkey zouden enkele Club Brugge supporters hem tijdens de wedstrijd hebben bejegend. ‘Ik was bedroefd om te horen dat sommige supporters het tijdens de wedstrijd nodig vonden om me voor aap uit te maken. Na de wedstrijd noemde een journalist me ook een ezel, ik hoop echter dat het daar om een onfortuinlijke vergissing ging’, vervolgt Denkey zijn verhaal.

‘Ik geloof dat in 2021 iedereen kan veranderen. Er zijn genoeg opties voorhanden om jezelf te onderwijzen. Er is geen excuus meer voor racisme’, besluit de speler zijn betoog.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Psaume 23 (@kevindenkey)