'RSC Anderlecht geeft Cobbaut een duidelijk signaal op training'

'RSC Anderlecht geeft Cobbaut een duidelijk signaal op training'

12-08-2021 16:30
29

Voor Elias Cobbaut is het verhaal bij RSC Anderlecht zo goed als afgelopen. De club rekent niet meer op hem en laat dat op training ook duidelijk blijken.

Cobbaut wordt al langer gelinkt aan een vertrek bij Anderlecht en mag de club verlaten. Ook Vincent Kompany rekent niet meer op de verdediger, die wel nog mag meetrainen met de A-kern. Echt actief meetrainen is het echter niet. Zo weet La Dernière Heure dat Cobbaut wel op hetzelfde uur traint, maar apart met een coach.

In de B-kern zit hij dus niet, maar bij de wedstrijdvoorbereidingen mag Cobbaut niet meetrainen met de groep van Kompany. Door de week mag hij echter wel opnieuw tussen de rest van de groep rondlopen. Alvast een duidelijk signaal dat het verhaal van Cobbaut erop zit bij de Brusselaars.

De verdediger kwam dit seizoen nog geen enkele keer in actie voor Anderlecht en zat zelfs nog niet in de selectie. Met de komst van Wesley Hoedt en Taylor Harwood-Bellis is er voor Cobbaut ook geen plekje meer bij de kern. Veel interesse is er echter nog niet in de éénmalige international.