'Benfica kijkt bij FC Barcelona voor vervanger van geblesseerde Vertonghen'

'Benfica kijkt bij FC Barcelona voor vervanger van geblesseerde Vertonghen'

12-08-2021 13:13

Benfica moet het de komende weken doen zonder de ervaren kracht Jan Vertonghen. De Portugese topclub zou daarom op zoek zijn naar een vervanger van de 34-jarige Rode Duivel, die zeker drie weken aan de kant staat.

Dat meldt de Portugese krant Record donderdagmorgen. Benfica zou in zijn zoektocht naar een vervanger van de linksbenige centrale verdediger zijn uitgekomen bij Samuel Umtiti. Op verzoek van trainer Jorge Jesus zou de Portugese topclub nu een bod voorbereiden op de Fransman.

Umtiti is één van de spelers die komende zomer mag vertrekken bij FC Barcelona. Benfica zou zo'n tien miljoen euro overhebben voor de Fransman, die in 2016 nog voor 25 miljoen euro overkwam van Olympique Lyon.

Volgende week woensdag staat de eerste ontmoeting in de play-offs van de Champions League tussen Benfica en PSV op het programma. Er zal dan gespeeld worden in het Estádio da Luz. Een week later komen de Portugezen op bezoek in Eindhoven. Het is nog afwachten of Umtiti eventueel tijdens deze dubbele confrontatie in actie kan komen.