'PSV mondeling akkoord met Internazionale: Dumfries hard op weg naar Italië'

'PSV mondeling akkoord met Internazionale: Dumfries hard op weg naar Italië'

12-08-2021 11:49
5

Groot nieuws uit Italië: Denzel Dumfries nadert een droomtransfer naar de Serie A. Internazionale heeft een mondeling akkoord bereikt met PSV over de transfersom.

Transferexperts Fabrizio Romano, die zijn befaamde 'here we go' niet achterwege laat, en Gianluca Di Marzio maken donderdagochtend melding van het mondelinge akkoord. Inter en PSV zijn het eens geworden over de verkoop van Dumfries. Het zou gaan om een transfersom van 12,5 miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot maximaal 15 miljoen.

Dumfries wil graag naar Inter en zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de Italiaanse kampioen. Hij wordt één dezer dagen in Milan verwacht voor een medische keuring. Everton is definitief afgehaakt voor de 25-jarige rechtsback van PSV en het Nederlands elftal.

De overstap van Dumfries naar Italië hing al even in de lucht, maar was de laatste dagen nog lang geen uitgemaakte zaak. Inter meldde zich met een te laag bod bij PSV. De Eindhovense club wilde Dumfries bovendien niet verhuren met een optie tot koop, een constructie waar de kampioen van Italië aanvankelijk aan dacht.

Dumfries is in Milaan de opvolger van Achraf Hakimi, die deze zomer voor 60 miljoen euro naar Paris Saint-Germain ging. Het noodlijdende Inter incasseert op korte termijn ook een recordbedrag voor Romelu Lukaku: onze landgenoot is voor 115 miljoen euro op weg naar Chelsea.