Lukaku gaat het een tweede keer proberen bij Chelsea: Toen beetje mislukking

Lukaku gaat het een tweede keer proberen bij Chelsea: "Toen beetje mislukking"

12-08-2021 11:41
10

Het sleept al even aan, maar geen kat die er nog aan twijfelt dat Romelu Lukaku terugkeert naar Chelsea FC. Na twee geweldige jaren bij Internazionale kiest Big Rom voor de club waar hij in zijn jeugd aan verknocht was, ziet Tim Wielandt.

De commentator volgt de Engelse Premier League op de voet en heeft dan ook een uitgesproken visie over de nakende transfer van Lukaku. "Een droom die uitkomt", omschrijft hij het bij Sporza. Ondanks zijn eerder treurige eerste passage op Stamford Bridge laat Lukaku er geen twijfel over bestaan dat hij graag verder wil bij Chelsea. "Het is de club van zijn hart."

Dat betekent niet dat het verleden geen wonden heeft nagelaten. In zijn vorige termijn bij Chelsea deemsterde Lukaku al snel weg naar de achtergrond. "Dat was toen een beetje een mislukking", oordeelt Wielandt. De Rode Duivel werd slachtoffer van de bedrijfsfilosofie van Chelsea: jonge talenten opkopen en veelvuldig uitlenen. ""Dat hebben ze bij Romelu ook gedaan. Het was toen al duidelijk dat hij bij Chelsea geen plaats had."

De tijden zijn echter veranderd. Inmiddels is Lukaku uitgegroeid tot één van de beste spitsen ter wereld, die zonder ongelukken ook bij Chelsea voor een karrenvracht aan doelpunten zal zorgen. "Nu komt hij echt door de grote poort binnen", beseft Wielandt.