OFFICIEEL: Monaco stuurt Biancone geen derde keer naar Cercle, wel promovendus

OFFICIEEL: Monaco stuurt Biancone geen derde keer naar Cercle, wel promovendus

12-08-2021 10:56
2

Derde keer is scheepsrecht, maar dat spreekwoord gaat niet op voor Giulian Biancone. Na twee uitleenbeurten bij Cercle Brugge heeft de Franse vleugelverdediger het helemaal gezien in de reienstad. Zijn loopbaan zet zich verder bij Troyes AC.

Moederclub AS Monaco maakt die overeenkomst bekend. Het gaat om een definitieve transfer, in tegenstelling tot de uitleenbeurten die Biancone de voorbije jaren te beurt vielen. Zo verlaat de Fransman de club waar hij zijn opleiding genoot nu voorgoed. Uiteindelijk blijft zijn teller voor Monaco steken op zeven wedstrijden.

Het merendeel van zijn ervaring bouwde Biancone uiteraard op bij Cercle. In de zomer van 2019 kreeg Groen-Zwart hem in bruikleen van de grote broer uit Monaco. In dat eerste seizoen deed Biancone het uitstekend. Twaalf maanden later ging Monaco op zoek naar een interessantere overnemer, maar toen die er niet kwam, volgde opnieuw een jaartje Brugge. Bij die twee jaar is het nu gebleven.

Of Biancone zelf opgezet is met zijn transfer naar Troyes, is nog maar de vraag. In april gaf hij nog aan dat hij absoluut wilde proberen om door te breken bij Monaco.