'Bosz en Lyon naderen akkoord met Liverpool en melden zich ook bij Chelsea'

'Bosz en Lyon naderen akkoord met Liverpool en melden zich ook bij Chelsea'

11-08-2021 19:33

Olympique Lyon nadert een akkoord met Liverpool over Xherdan Shaqiri. Volgens Gianluca Di Marzio kan coach Peter Bosz de 29-jarige aanvaller spoedig verwelkomen bij Les Gones.

Volgens de Italiaanse transferexpert verlangt Liverpool acht miljoen euro voor Shaqiri, die nog een eenjarig contract heeft op Anfield. Lyon biedt zes miljoen, maar de verwachting is dat beide partijen er wel uitkomen. De onderhandelingen bevinden zich in de afrondende fase. De Zwitser staat open voor een vertrek bij de Premier League-topclub, waar hij de afgelopen seizoenen een bijrol vertolkte. Zijn salariseisen zijn nog wel wat gortig voor Lyon.

Bosz hoopt zijn selectie daarnaast uit te breiden met Tiemoué Bakayoko. Chelsea betaalde in 2017 liefst veertig miljoen euro aan AS Monaco voor de 26-jarige middenvelder, maar een succes werd hij niet op Stamford Bridge. Hij speelde de afgelopen seizoenen op huurbasis voor AC Milan en Napoli. Ook de Serie A-clubs houden hem in de gaten, maar Lyon is het meest concreet, weet Di Marzio.

Lyon en Bosz zagen een deal voor Ajax-doelman Andre Onana onlangs in het water vallen. De Iraanse spits Sardar Azmoun van Zenit Sint-Petersburg staat ook nog op de Franse radar, schreef L'Équipe eerder.