KV Oostende, KAA Gent en STVV bestraft na fouten bij transfers

KV Oostende, KAA Gent en STVV bestraft na fouten bij transfers

11-08-2021 18:30
7

De Disciplinaire Raad van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft bekend gemaakt dat KAA Gent, Sint-Truidense V.V. en KV Oostende een sanctie zullen ontvangen. Dit omdat ze de strengere regels rond makelaars en tussenpersonen niet hebben nageleefd.

Sinds vorig seizoen controleert het Clearing Department van de Koninklijke Belgische Voetbalbond alle transfers in België. Ze hebben het opgezet om malafide praktijken te voorkomen. Haast voor iedere transfer zal toestemming moeten worden gevraagd bij het Clearing Department.

Het Nieuwsblad meldt dat KV Oostende een boete van 3.366 euro heeft ontvangen. Het deed een betaling aan een bepaald makelaarsbureau zonder toestemming van dat Clearing Department.

Gent heeft een boete van 2.500 euro met uitstel ontvangen. Ze zouden niet de juiste goedkeuring hebben gehad voor een betaling. De club spreekt zelf over een eenmalige fout, vooral omdat de nieuwe regels pas net van kracht waren. STVV liet zich in de zomer van 2020 maar liefst drie keer betrappen op een overtreding. In totaal kreeg de club een boete van 12.500 euro. Hiervoor kregen ze echter wel uitstel van betaling.