Lukaku terug naar Chelsea: Zal matchen tussen hem en Tuchel

Lukaku terug naar Chelsea: "Zal matchen tussen hem en Tuchel"

11-08-2021 18:00 Laatste update: 18:00

Romelu Lukaku gaat voor de tweede keer naar Chelsea. Zijn eerste passage was een flop, maar Peter Van Der Heyden is overtuigd dat de geschiedenis zich niet zal herhalen. Hij speelde bij Mainz 05 nog onder coach Thomas Tuchel.

"Ik ben er vrij zeker van dat het tussen Tuchel en Lukaku zal matchen", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "Ik vond hem eigenlijk vanaf dag één een topkerel. Een heel menselijke en familiale coach, iemand die zijn spelers veel liefde en zelfvertrouwen geeft, met de nodige schouderklopjes en zo. Tegelijkertijd kan hij ook heel hard zijn en jongens op hun fouten wijzen wanneer dat nodig is."

Tuchel slaat en zalft dus binnen zijn spelersgroep. "Als hij eens uit zijn krammen schiet, zal het dus in het belang van de ploeg zijn. En vooral: hij kan het goed brengen. Niet op een boertige manier, à la Felix Magath. Tuchel is écht een goeie peoplemanager die weet hoe hij mensen kan motiveren. Ik denk ook dat Lukaku een type is dat kritiek van zijn trainer aanvaardt, zeker als die terecht is."

Lukaku zou voor ongeveer 115 miljoen euro naar Chelsea trekken. Een heel verschil met zijn vorige transfer naar Chelsea, toen hij 'maar' 20 miljoen euro kostte.