OFFICIEEL: Beerschot verwacht veel doelpunten van Schotse spits Shankland

OFFICIEEL: Beerschot verwacht veel doelpunten van Schotse spits Shankland

11-08-2021 11:08

K. Beerschot V.A. vond dat het nog wat scorend vermogen kon gebruiken en heeft nu de koe bij de hoorns gevat. Lawrence Shankland moet uitgroeien tot de nieuwe doelpuntenmachine op het Kiel. De Schot heeft alvast alle troeven om een publiekslieveling te worden.

Via de officiële kanalen kondigt Beerschot aan dat het Shankland heeft overgenomen van Dundee United, waar hij de voorbije twee jaar aan de slag was. Nu zet hij zijn loopbaan verder in Antwerpen. Beerschot legt een transfersom op tafel, al maakt de club niet bekend hoeveel dan wel. Shankland ondertekende een contract voor drie jaar op het Kiel.

De Schotse spits geniet alvast de reputatie van een echte goalgetter. In zijn profcarrière zette hij de netten al 143 keer bol, weliswaar verspreid over de derde, tweede en eerste klasse in Schotland. Zo maakte Shankland er bij Dundee 24 in de Championship (het tweede niveau) en na promotie nog eens acht in de Premiership. Het wordt zijn eerste avontuur buiten zijn vaderland.

Overigens mag Shankland zich ook Schots international noemen. Sinds 2020 mocht hij vier keer opdraven voor de Tartan Army. In de kwalificatiecampagne voor Euro 2020 viel zelfs zijn allereerste interlandgoal, weliswaar in een 6-0-overwinning tegen het bescheiden San Marino.