Ondanks uitschakeling telde Genk twee feestvarkens op bezoek bij Shakhtar Donetsk

Ondanks uitschakeling telde Genk twee feestvarkens op bezoek bij Shakhtar Donetsk

11-08-2021 11:28
2

KRC Genk heeft zich niet kunnen plaatsen voor de laatste voorronde van de Champions League. Net als in de heenwedstrijd ging het ook in de terugmatch tegen Shakhtar Donetsk met 2-1 de boot in, waardoor nu de groepsfase van de Europa League wacht. Toch hadden Junya Ito en Jhon Lucumi reden tot vieren in Kiev.

Beide spelers mochten zich tegen Shakhtar jubilaris noemen, aangezien zij hun honderdste wedstrijd voor de vicekampioen betwistten. De krachtige Lucumi is al tijden een vaste waarde in de achterhoede, terwijl Ito met zijn kenmerkende versnellingen en regelmatige doelpunten een gesel vormt vanop de rechterkant. De website van Genk zet hen met recht en reden in de bloemetjes.

Zowel Ito als Lucumi mochten in die honderd duels ook het nodige zilverwerk in de wacht slepen. Zo kroonden ze zich in 2019 tot Belgisch landskampioen, waarna Genk de Supercup veroverde. Vorig seizoen kwam daar ook nog eens de Croky Cup bij. Tussendoor werkte het tweetal ook een Champions-League-campagne af.

Opvallend: beide jubilarissen vierden hun debuut in een Europese ontmoeting. Voor Lucumi viel die in de zomer van 2019, een Europa-League-voorrondematch tegen het bescheiden Fola Esch. Ito kreeg later in die campagne voor het eerst speelminuten in de zestiende finales van dat toernooi. Toen bleek Sparta Praag een maatje te groot.