Geen eerste treffer voor Yaremchuk bij Benfica, Gigot (ook ex-Gent) is de klos

Geen eerste treffer voor Yaremchuk bij Benfica, Gigot (ook ex-Gent) is de klos

11-08-2021 10:23
2

SL Benfica heeft zich geplaatst voor de Play-Off-fase van de Champions League. Na een 0-2-overwinning op het veld van Spartak Moskou hield het de Russen ook in eigen huis eenvoudig af: 2-0. Roman Yaremchuk mocht zijn debuut vieren en kon dat bijna opluisteren met een eerste treffer.

Yaremchuk maakte zijn allereerste optreden bij Benfica met een invalbeurt van 25 minuten en kreeg in de slotminuten een uitgelezen kans om meteen te scoren. Zijn schot belandt echter op een verdediger. Die blijkt ... Samuel Gigot te zijn, met wie Yaremchuk nog een jaar samenspeelde in Gent. Zo krijgt de Fransman een own-goal achter zijn naam.

Op dat moment stond het al 1-0, want net voor het uur had João Mario zijn elftal op 1-0 gezet. Overigens liep Jan Vertonghen er dan al niet meer tussen. De Belgische recordinternational begon nochtans in de basis bij Benfica, maar bleef tijdens de rust in de kleedkamer. Als de Portugese grootmacht wil doorstoten naar de groepsfase van de Champions League, zal het in de laatste voorronde voorbij PSV moeten.