OFFICIEEL: Weer wat ballast overboord, Makarenko verlaat Anderlecht definitief

OFFICIEEL: Weer wat ballast overboord, Makarenko verlaat Anderlecht definitief

11-08-2021 10:08 Laatste update: 10:09
29

Onlangs bleef Peter Verbeke nog thuis tijdens de Europese verplaatsing van RSC Anderlecht om te werken aan enkele uitgaande dossiers. Die keuze heeft haar vruchten afgeworpen, zo blijkt. Voor Evgeny Makarenko is namelijk een definitieve overnemer gevonden.

Anderlecht laat in een officiële communicatie weten dat Makarenko per direct naar Hongarije vertrekt. Daar heeft Fehervar FC hem een contract voorgeschoteld. Het nummer drie uit de voorbije Hongaarse competitie ziet in de linkspoot een ideale versterking voor het middenveld. Waarschijnlijk ontvangt paars-wit nog een (kleine) transfersom, maar hoeveel die bedraagt, maakt de club niet bekend.

Dat zal ook niet doorslaggevend geweest zijn voor Verbeke, die met Makarenko vooral een overbodige speler ziet verkassen. Zo komt er weer wat ruimte vrij in de begroting. Het laatste optreden van de Oekraïner, die aanwezig was op het afgelopen EK, in paars-en-wit dateert alweer van december 2018. Nadien leende Anderlecht hem anderhalf jaar uit aan KV Kortrijk. Daar was Makarenko een vaste waarde.

Eerder voetbalde Makarenko vooral in zijn thuisland, bij Dynamo Kiev. In 2017 kwam hij bij Kortrijk terecht, waar hij indruk maakte op toenmalig Anderlecht-directeur Luc Devroe. Die loodste hem met plezier naar het Lotto Park, maar dat werd uiteindelijk geen succes.