'Berghuis doet aangifte wegens hevige bedreigingen na gevoelige transfer'

'Berghuis doet aangifte wegens hevige bedreigingen na gevoelige transfer'

11-08-2021 09:33

Steven Berghuis heeft aangifte gedaan van een reeks ernstige bedreigingen, naar aanleiding van zijn pikante transfer van Feyenoord naar Ajax. De Telegraaf heeft de brief ingezien die Berghuis' management naar de politie heeft gestuurd.

Dat de transfer van Berghuis niet bij iedereen – voorzichtig uitgedrukt – in goede aarde viel – was al langere tijd duidelijk. Op social media ging al een bedreigend spandoek rond en in Rotterdam werd een antisemitische muurschildering met de beeltenis van Berghuis aangebracht: Feyenoord liet al weten dat het zich distantieerde van beide incidenten.

Ook het gezin van Berghuis heeft het te verduren gekregen via Twitter en Instagram, blijkt uit de berichtgeving van De Telegraaf. Een enkeling riep zelfs op om tijdens Feyenoord-Ajax op 19 december – nota bene de verjaardag van Berghuis – vuurpijlen mee te nemen en 'zijn kop af te schieten'. 'Mijn gezin en ik hebben in ieder geval een deel van deze berichten als zeer bedreigend ervaren en achten het daarom noodzakelijk om aangifte van bedreiging te doen', wordt de linkspoot geciteerd.

Ajax-directeur Edwin van der Sar staat achter de beslissing van Berghuis. "Wij wisten dat rondom deze transfer veel emotie los zou komen. Daar hebben meerdere mensen vanuit de club ook met Steven over gesproken. Maar er zaten reacties bij die echt veel te ver gaan", klinkt het. "Wij staan als club volledig achter de aangifte die is gedaan en waar mogelijk helpen wij hem, zodat hij zich volledig kan richten op het voetballen."

Het is niet mogelijk om onder dit bericht te reageren. Wij rekenen op jullie begrip. Team VP.