Geen Champions League voor KRC Genk, Shakhtar Donetsk toont zich de sterkste

10-08-2021 21:22
43

KRC Genk ziet de droom en hoop op de Champions League uiteen spatten. Het begon met goede moed tegen Shakhtar Donetsk, maar wist niet voor een verrassing te zorgen. Het verloor met 2-1.

KRC Genk moest na de 1-2 nederlaag in eigen huis vol aan de bak en voor de overwinning gaan. Een cadeau voor Shakthar, dat opnieuw bijzonder arrogant voor de dag kwam en niet meteen onder de indruk was van de Limburgers.

Terwijl Genk dan wel naar de doelpunten zocht, was het de thuisploeg die voor het meeste gevaar zorgde. Nog voor het einde van het eerste kwartier waarschuwden de Oekraïeners Genk al twee keer. Eén goede aanval kon dodelijk zijn voor de Limburgers. Ook Genk toonde zich en was met een goede voorzet op Bryan Heynen dicht bij de 0-1.

Het bleek een wake up-call voor Shakhtar, dat meteen daarna via Lassina Traoré op voorsprong kwam. De lange spits tikte een voorzet van Dodo in doel en maakte het zo helemaal mission impossible voor Genk. Het bleek uiteindelijk ook de doodsteek voor de Limburgers, die in de eerste helft niet meer voor een tegenprik konden zorgen.

Ondanks de moeilijke opgave gaf men bij KRC Genk toch niet op en in de tweede helft kregen de Limburgers plots ook enkele goede mogelijkheden op die gelijkmaker. Die kwam er echter niet en het bleef zoeken en bouwen bij Genk.

Aan de overzijde kreeg Shakhtar dan wel weer flink wat ruimte en bleef het – vooral op de counter – bijzonder gevaarlijk. Voor Jhon Lucumi en Carlos Cuesta was er achterin geen seconde de tijd om even onoplettend te zijn. Bij Shakhtar was men dat wel en zag men Onuachu bijna die gelijkmaker scoren. Hij besloot hoog over.

Aan de overzijde was het dan weer wel raak en wist Marcos Antonio er 2-0 van te maken. Einde verhaal voor KRC Genk, dat via Cyriel Dessers nog wist te scoren in het slot. Het was niet meer dan een doekje voor het bloeden. KRC Genk uitgeschakeld in de Champions League.