Dimata spaart ex-trainer Kompany niet na zijn vertrek bij RSC Anderlecht

Dimata spaart ex-trainer Kompany niet na zijn vertrek bij RSC Anderlecht

10-08-2021 21:33
18

Landry Dimata nam deze zomer definitief afscheid van RSC Anderlecht en ging aan de slag bij Espanyol Barcelona, waar hij al aan uitgeleend werd. Dimata is alvast tevreden met zijn overgang en zeker met zijn vertrek bij RSC Anderlecht, waar hij minder goede herinneringen aan overhoudt.

Zo had de aanvaller geen al te beste relatie met trainer Vincent Kompany. In Sport/Voetbalmagazine houdt Dimata geen blad voor de mond en is hij bijzonder kritisch voor de jonge coach. "Ik voelde helemaal geen verwantschap met Kompany en dat was het geval voor de meeste spelers", klinkt het in het weekblad.

Volgens Dimata was het moeilijk werken onder trainer Kompany. Hij is dan ook blij in Spanje te kunnen voetballen. "Er was geen vrijheid van meningsuiting in de letterlijke zin, maar op het veld waren we ook niet vrij. Ik had soms het gevoel dat spelers schrik hadden. De jongeren en de meer ervaren spelers konden zich niet onbelemmerd voortbewegen", geeft hij aan.

Een succesverhaal werd de periode van Dimata bij Anderlecht nooit. Hij kwam 38 keer uit voor de Brusselaars en wist daarin ook vijftien keer te scoren. De aanvaller kende echter flink wat blessureproblemen. Bij Espanyol was Dimata tot dusver goed voor vijf doelpunten in negentien partijen.