Genk wil stunten in Oekraïne: Hopelijk speelt dat toch wat in hun hoofden

Genk wil stunten in Oekraïne: "Hopelijk speelt dat toch wat in hun hoofden"

10-08-2021 18:15
3

KRC Genk moet tegen het Oekraïense Shakhtar Dontesk een 1-2 nederlaag ophalen om nog kans te maken op de Champions League poulefase. Geen makkelijke opdracht, Dimitri De Condé barst echter van het vertrouwen.

"De kansen inschatten is natuurlijk moeilijk, maar ik geloof er wel in", vertelt De Condé op de kanalen van de club. "Dat geloof wordt ook gesterkt door wat ik hoor van de spelers. Ik merk toch dat er heel veel vertrouwen is. Maar we spelen natuurlijk tegen een heel sterke ploeg dus we zullen de perfecte wedstrijd moeten spelen."

Genk heeft alvast het geluk dat uitdoelpunten sinds dit seizoen niet meer dubbel tellen. Het maakt dat de 1-2 nederlaag uit de heen niet dramatisch hoeft te zien. De Condé ziet echter nog andere factoren die in het voordeel van Genk spelen.

"Ze hebben afgelopen speeldag ook verloren in de competitie, hopelijk speelt dat toch wat in hun hoofden", aldus de technische directeur. "Zij zullen ook met veel meer druk spelen. Ik weet dat zij moeten doorstoten. Wij kunnen daarentegen iets ontspannener spelen en kunnen zo proberen te stunten."