Götze op radar van Die Mannschaft: 'Hij zit weer op het goede spoor bij PSV'

Götze op radar van Die Mannschaft: 'Hij zit weer op het goede spoor bij PSV'

10-08-2021 16:45

Mario Götze mag hoop koesteren op een terugkeer bij de Duitse ploeg. Bondscoach Hansi Flick liet zich dinsdag tijdens zijn presentatie lovend uit over de spelmaker van PSV.

"Göze zit weer op het goede spoor in Eindhoven", vertelt Flick. "Hij scoort en is belangrijk voor het team." De 29-jarige aanvallende middenvelder scoorde al vier keer in de eerste vier officiële duels van het seizoen. Met PSV won hij overtuigend van Galatasaray, FC Midtjylland en Ajax. Dinsdagavond verdedigen de Eindhovenaren een 3-0 voorsprong in de return in Denemarken in de derde voorronde van de Champions League.

Flick houdt naast Götze meerdere routiniers in de gaten die onder voorganger Joachim Löw uit beeld raakten. "Ik wil over de beste spelers kunnen beschikken. Als Mats Hummels, Jérôme Boateng en Thomas Müller hun topniveau halen, dan maken ze weer deel uit van dit team." Ook Borussia Dortmund-aanvaller Marco Reus heeft goede papieren. "Marco Reus kan defensies in zijn eentje open breken. Hij is één van de beste spelers op zijn positie."

Götze kwam in november 2017 voor het laatst in actie voor Die Mannschaft. In totaal speelde hij 63 interlands.