Real Madrid is woedend om milardendeal La Liga en stapt naar rechter

Real Madrid is woedend om milardendeal La Liga en stapt naar rechter

10-08-2021 14:26
8

Real Madrid laat het er niet bij zitten: de Koninklijke vecht de miljardendeal van La Liga met investeringsfonds CVC Capital Partners aan bij de rechter. Dat meldt de Spaanse topclub dinsdag in een verklaring.

Real Madrid laat weten stappen te ondernemen tegen La Liga-baas Javier Tebas en CVC. De Spaanse competitie maakte vorige week bekend dat het fonds tien procent van de aandelen in bezit krijgt voor een bedrag van 2,7 miljard euro. Hoewel negentig procent van het geld is bestemd voor de clubs, zijn Real en ook FC Barcelona niet tevreden. Zij vinden dat een derde partij te veel macht krijgt door de overeenkomst van liefst vijftig jaar.

De Spaanse topclubs uitten vorige week al hun onvrede via een verklaring en Real zet nu door. 'Het bestuur van Real heeft dinsdagochtend unaniem besloten tot een rechtsgang tegen Tebas en het bestuur van CVC Fund en CVC Capital Partners. Daarnaast onderneemt de club juridische stappen om het contract tussen La Liga en CVC nietig te verklaren', luidt het statement.