UPDATE: 'Henry toch op weg naar KAA Gent, OHL ontvangt mooi bedrag'

UPDATE: 'Henry toch op weg naar KAA Gent, OHL ontvangt mooi bedrag'

10-08-2021 12:15 Laatste update: 15-08-2021 16:48
17

Thomas Henry is deze zomer een gegeerde speler bij OH Leuven. Hij werd al gelinkt aan KAA Gent, maar het is vooral Celtic dat nu aan zijn mouw trekt. 

Volgens Daily Record wil de vice-kampioen van Schotland hem binnenhalen als vervanger voor Odsonne Edouard. Die zou op zijn beurt naar Brighton & Hove vertrekken. Henry liet zich vorig seizoen opmerken met liefst 21 doelpunten voor OH Leuven.

De vraag is wel welk bedrag Celtic zal moeten ophoesten. Enkele weken geleden bood Swansea City 6,5 miljoen euro, maar dat bod werd in de vuilbak gegooid. Ook KAA Gent is in de running voor Henry, maar daar is niet iedereen overtuigd van zijn meerwaarde. Hij is zeker niet de topprioriteit voor de Buffalo's, die zelf een opvolger moeten zoeken voor Roman Yaremchuk. 

Update: Het vertrek van Henry lijkt slechts een kwestie van tijd. Het Nieuwsblad weet namelijk dat de OH Leuven-spits afgelopen weekend al afscheid nam van zijn thuispubliek. De interesse is groot, want naast Celtic denken ook Swansea, Mallorca en Venezia aan zijn komst.

Update 15/8: Het Nieuwsblad meldt nu dat KAA Gent mogelijks toch de spits van OHL zal binnenhalen. Gent zoekt een opvolger voor Yaremchuk, die voor 17 miljoen euro verkaste naar Benfica. De buffalo's zouden om en bij de 5 miljoen betalen voor Henry.