Onuachu gelooft in zege bij Shakhtar: Onze coach heeft een plannetje klaar

Onuachu gelooft in zege bij Shakhtar: "Onze coach heeft een plannetje klaar"

10-08-2021 10:40
3

Vanaf 19u30 gaat KRC Genk op zoek naar een plek in de laatste voorronde van de Champions League. Dan zal er wel nog flink wat water naar de zee moeten vloeien, na de 1-2-thuisnederlaag van vorige week tegen Shakhtar Donetsk. Paul Onuachu weigert echter om de handdoek al te gooien, wel integendeel.

De Gouden Stier en Profvoetballer van het Jaar geraakt stilaan op dreef en gelooft rotsvast in de kwalificatiekansen van Genk. In de heenmatch was hij al belangrijk met de openingstreffer. "Hopelijk lukt het ook dinsdag", kruist hij de vingers volgens Het Belang van Limburg. Genk is alvast van plan om haar huid duur te verkopen. "Onze coach heeft een plannetje klaar", verzekert Onuachu.

Hoewel Onuachu nog steeds aast op een transfer naar de Premier League, smijt hij zich weer volledig voor zijn huidige werkgever. "Ik zal zoals steeds voluit gaan, ik wil altijd en overal winnen. Hopelijk lukt ons dat hier in Kiev (waar Shakhtar haar thuiswedstrijd afwerkt, nvdr.), dan zien we achteraf wel wat er met mij persoonlijk gebeurt", houdt de Nigeriaan de transferdruk af.

Door de recente afschaffing van de regel rond de uitdoelpunten heeft Genk voldoende aan een overwinning om minstens verlengingen af te dwingen. Bij twee doelpunten verschil volgt zelfs rechtstreekse kwalificatie. Afgelopen weekend tankte de vicekampioen alvast vertrouwen door, weliswaar in extremis, met 1-2 te winnen bij KV Kortrijk, goed voor de eerste zege van het seizoen.