UPDATE: Union stelt Brighton-huurling Mitoma nu ook zelf voor met welkomfilmpje

UPDATE: Union stelt Brighton-huurling Mitoma nu ook zelf voor met welkomfilmpje

10-08-2021 10:07 Laatste update: 24-08-2021 09:10

Union Saint-Gilloise is na drie speeldagen de verrassende koploper in de Jupiler Pro League. Met zes punten uit negen valt de start uitstekend te noemen, maar dat betekent niet dat de Brusselaars op hun lauweren gaan rusten. Kaoru Mitoma vormt daar het beste bewijs van.

De Japanner is namelijk de allernieuwste aanwinst van Union, maakt de club trots bekend via de eigen kanalen. Om de 24-jarige Mitoma in huis te kunnen halen, heeft Union haar relaties met Brighton & Hove Albion nog eens aangesproken. De Engelse hoofdklasser nam hem immers recent over van Kawasaki Frontale, maar zocht een tijdelijke overnemer. De hoofdstedelingen waren er als de kippen bij om Mitoma te huren. Eerder onderging bijvoorbeeld Percy Tau hetzelfde lot. Van een aankoopoptie is geen sprake.

Mitoma kan het best uit de voeten op de linkerflank, in steun van de diepe spits. In die rol maakte hij het voorbije anderhalf jaar grote sier in zijn thuisland. In de Japanse J-League zette hij de netten liefst 21 keer bol in exact 50 optredens. Die knappe prestaties waren Brighton niet ontgaan. Als tussenstap mag Mitoma het proberen waar te maken in Sint-Gillis.

Overigens was Mitoma deze zomer ook actief op de Olympische Spelen in eigen land, net als Koji Miyoshi van Royal Antwerp FC. In de kleine finale tegen Mexico slaagde hij er zelfs in om te scoren. Dat leverde Japan echter geen medaille op; het strandde op de vervloekte vierde stek.

Update 24/8: Union heeft Mitoma al een tweetal weken beet, maar nu pas deelt het een filmpje om haar Japanse aanwinst voor te stellen. In de beelden zien we hoe de vleugelaanvaller zijn medische proeven afwerkt in Leuven. Waarschijnlijk is de administratieve kant van de transfer ook nu pas afgerond, waardoor Mitoma binnenkort zijn debuut kan maken voor Union. De huurling belooft alvast om zijn stinkende best te doen.