Martens debuteert met zege als trainer van Jong AZ, winst tegen ex-trainer Verbeek

Martens debuteert met zege als trainer van Jong AZ, winst tegen ex-trainer Verbeek

09-08-2021 22:30

Maarten Martens is sinds juli de trainer van Jong AZ. Onze landgenoot kende in de Nederlandse Tweede Klasse de perfecte start. Jong AZ won met 2-1 van Almere. Bij de bezoekers zat Gertjan Verbeek voor het eerst als trainer van Almere op de bank. In het verleden was Verbeek nog de trainer van Maartens bij AZ. 

Door een eigen goal van Peer Koopmeiners kwam Almere City na een kleine twintig minuten spelen op voorsprong in Alkmaar. Diezelfde Koopmeiners was kort daarna dicht bij de gelijkmaker. 

Jong AZ had het aan Beau Reus te danken dat Almere City niet verder wegliep. De doelman voorkwam meerdere malen de 0-2 en zag daarna hoe zijn ploeg steeds verder naar voren drukte. De aanvallende wissels van Jong AZ pakten goed uit. Richonell Margaret kopte een kwartier voor tijd binnen na een voorzet van Koopmeiners. 

En niet veel later stond er zelfs een voorsprong op het bord. Yusuf Barasi, die in de wandelgangen gelinkt wordt aan Ajax, PSV en Fenerbahçe, maakte er 2-1 van. Almere City vocht nog voor een punt, maar had daar niet genoeg tijd voor. En dus wint 'leerling' Maarten Martens van zijn oude leermeester Verbeek.

Maartens was de voorbije jaren aan de slag bij Club Brugge. Hij was er onder meer trainer van de U17 en de U18. Vorig seizoen was hij nog aan de slag als assistent bij de U21 van Club Brugge