Pro League reageert op boete Diegem: ‘Foutief naar buiten gebracht’

Pro League reageert op boete Diegem: ‘Foutief naar buiten gebracht’

09-08-2021 17:13

De Pro League is met een statement naar buiten gekomen nadat Diegem Sport gisteren met een statement naar buiten kwam over een boete voor het gebruiken het logo van de Croky Cup.

‘De Pro League, KBVB & Croky wensen graag te reageren op de communicatie die gisteren door K Diegem Sport is verspreid naar aanleiding van een boete die zij zouden hebben moeten betalen aan Croky voor het gebruik van hun logo’, zo staat te lezen op de webstek van de Pro League.

Volgens de Pro League was het een foute berichtgeving. ‘Dit bericht is foutief door K Diegem Sport naar buiten gebracht. Na overleg tussen alle partijen en de club is gebleken dat deze claim noch door Croky, KBVB of de Pro League is ingesteld.

‘K Diegem Sport ontving een claim van een derde partij vanwege het oneigenlijke gebruik van een auteursrechtelijk beschermde foto in een artikel op hun website over de Croky Cup. Croky, de Pro League & KBVB benadrukken graag nog eens het belang van de amateurclubs voor de sportieve uitstraling en charme van de Croky Cup. Alle partijen hopen hiermee de situatie uitgeklaard te hebben’, klinkt het.