Gano scoort voor Zulte Waregem en jaagt op opmerkelijk record van Schaessens

Gano scoort voor Zulte Waregem en jaagt op opmerkelijk record van Schaessens

09-08-2021 12:37
2

Bij de absolute topclubs wilde het nooit echt loslopen voor Zinho Gano, maar voor de categorie daaronder is de boomlange aanvaller vaak van goudwaarde. Dat heeft nu ook SV Zulte Waregem mogen ondervinden. Tegen Sint-Truiden (1-3) scoorde Gano voor het eerst voor zijn nieuwe club, meteen in tweevoud. Het brengt hem op plek twee in een opmerkelijk lijstje.

Zulte Waregem is nu al de zevende club waar Gano een doelpunt weet te maken in de Jupiler Pro League, pakt journalist Jarno Bertho uit met een leuk weetje. Eerder zette onze landgenoot al de netten bol voor (in chronologische volgorde) Royal Excel Moeskroen, Waasland-Beveren, KV Oostende, KRC Genk, Royal Antwerp FC en KV Kortrijk. In totaal zit Gano nu aan 49 treffers op het hoogste niveau. Overigens scoorde hij ook voor Lommel SK, maar dat was in de toenmalige Tweede Klasse.

Bertho graafde in het verleden van de Jupiler Pro League en ontdekte dat Gano zo een haast uitzonderlijke prestatie levert. Slechts één speler scoorde voor nóg meer verschillende clubs bij de grote jongens. Marc Schaessens draagt (voorlopig) het record. In zijn rijkgevulde carrière maakte de Hobokenaar, clubhopper in bijberoep, achtereenvolgens goals voor (hou u vast) Beerschot, Standard Luik, Club Brugge, Genk, Seraing, Germinal Ekeren, KVC Westerlo, Lierse SK, Moeskroen en RAEC Bergen. In 1985 mocht Schaessens voor het eerst juichen, in 2005 voor het laatst.

Als Gano het record van Schaessens wil breken, zal hij dus nog minstens drie keer moeten veranderen van club. Dat zou zomaar kunnen, want ook Gano heeft niet bepaald veel standvastigheid in zijn loopbaan. Enkel bij Waasland-Beveren bleef de aanvaller langer dan één seizoen. Aangezien hij nog maar 27 jaar jong is, heeft Gano nog voldoende tijd voor de boeg om de tien te halen.