Zirkzee zal er ook de komende matchen staan: Ideale voorbereiding bij Bayern

Zirkzee zal er ook de komende matchen staan: "Ideale voorbereiding bij Bayern"

09-08-2021 11:16

In zijn eerste volledige week bij RSC Anderlecht heeft Joshua Zirkzee meteen twee wedstrijden mogen afwerken. Op het veld van FK Laçi was hij nog invaller, tegen RFC Seraing begon hij voor het eerst in de basis. Na een klein uurtje werd hij gewisseld met een fysiek ongemak. Vincent Kompany stelt de doemdenkers gerust.

Zirkzee zou een kleine blessure hebben opgelopen tegen Seraing, maar volgens Kompany hoeft niemand zich daar al te veel zorgen om te maken. "Het eerste wat ik gehoord heb, is dat het niks ernstigs is", vertelde de trainer van Anderlecht bij Eleven Sports. "Ik denk dat we daar wel mee weggeraken." Aangezien Zirkzee de vaste pion moet worden in de Brusselse voorhoede, zou een langere inactiviteit een fikse tegenvaller zijn.

Jammer genoeg heeft de Nederlander zijn (recente) verleden tegen, want ook tijdens zijn vorige uitleenbeurt, aan Parma, kreeg hij geregeld af te rekenen met kwaaltjes. Kompany ziet het glas echter liever halfvol dan halfleeg. "Hij heeft een ideale voorbereiding gehad bij Bayern München", verzekert hij. Donderdag kan Zirkzee misschien even rust krijgen. Na de 0-3 in Albanië moet de terugwedstrijd tegen Laçi een formaliteit worden.