'Gebroken' Piqué wijst met beschuldigende vinger na Messi-vertrek: Doet pijn

'Gebroken' Piqué wijst met beschuldigende vinger na Messi-vertrek: "Doet pijn"

09-08-2021 10:20
3

Gerard Piqué is zwaar aangeslagen door het vertrek van Lionel Messi. Het clubicoon van FC Barcelona zag zijn team goed spelen tegen Juventus om de Trofeu Joan Gamper (3-0), maar weet dat de pijn van het Messi-vertrek nog lang voelbaar zal zijn in Camp Nou.

In eerste instantie probeert Piqué het nog positief te houden, door de Spaanse pers te vertellen 'een goed gevoel te hebben na de overwinning op Juventus'. Desondanks sloeg de positiviteit al snel om in mineur. "De wedstrijd was natuurlijk raar door alle gebeurtenissen", beaamt de verdediger.

"Het is zwaar en het doet pijn dat de beste speler in de geschiedenis zo moet vertrekken. Er zou een keer een dag komen waarop hij zou vertrekken, en het leven gaat natuurlijk gewoon verder." Piqué ziet dat de hele selectie van Barcelona een knauw te verwerken krijgt. "Het is een mentale klap, het heeft ons hard geraakt. We verliezen de beste aller tijden. Het team zal zich moeten aanpassen."

Piqué wijst met de beschuldigende vinger naar het zwalkende clubbeleid. Voormalig clubpresident Josep Bartomeu moet het ontgelden. "De manier waarop deze club de laatste jaren geleid is, is niet goed. Daar voelen we nu de pijn van."

Koeman reageert
Ook Ronald Koeman reageerde na afloop op het vertrek van zijn sterspeler. Volgens de trainer is het zaak de knop binnen de selectie snel om te zetten. "Het was weliswaar een emotionele dag, maar we zijn profs", zegt hij. "We moeten deze bladzijde nu omslaan en laten zien dat we als team goed zijn. Dan kunnen we een mooi seizoen draaien."