Vanhaezebrouck verliest bij KAA Gent: We laten ons niet zot maken

Vanhaezebrouck verliest bij KAA Gent: "We laten ons niet zot maken"

09-08-2021 07:00
14

KAA Gent heeft de competitiestart helemaal gemist. Na de nederlaag tegen KV Oostende (1-0) blijft het achter met 1 op 9. Coach Hein Vanhaezebrouck schiet echter niet in paniek. 

Het verlies van aanvaller Roman Yaremchuk kost KAA Gent duidelijk punten. "Die analyse is al lang gemaakt", aldus Vanhaezebrouck bij Het Laatste Nieuws. "Het is niet omdat we nu verliezen, dat we daarover moeten beginnen. Ik heb nog spelers die kunnen scoren. We gaan ons niet zot laten maken. Het heeft geen zin om ons nerveus te maken, want daar hebben we slechte ervaringen mee."

Deze match was een slechte generale repetitie voor de Europese match tegen Rigas FS van komende donderdag. KAA Gent moet die partij absoluut winnen. uitschakeling in Europa te vermijden. "Bij AA Gent is er altijd druk. De eerste druk ligt nu op donderdag: we gaan naar Riga om te winnen", besluit Vanhaezebrouck.

Zondag treedt KAA Gent opnieuw aan in de competitie. Thuis tegen KV Mechelen moet er hoe dan ook gewonnen worden om een crisissfeer af te wenden.