OFFICIEEL: Cercle Brugge haalt Welsche international in huis

OFFICIEEL: Cercle Brugge haalt Welsche international in huis

08-08-2021 22:43 Laatste update: 09-08-2021 19:27
2

Met een vijf op negen mag Cercle Brugge spreken van een goede start. De Vereniging wil echter nog beter doen en blijft zoeken naar versterkingen. Daarvoor denkt het nu aan het (gewezen) toptalent Rabbi Matondo van Schalke 04.

Dat nieuws brengt men bij het Duitse BILD. De vereniging hoopt Matondo, samen met de hulp van moederclub AS Monaco, via een uitleenbeurt met aankoopoptie naar België te kunnen halen. Schalke 04 staat na de degradatie ook niet weigerachtig tegenover een vertrek. Na de degradatie moet de Duitse club besparen en een vertrek van Matondo moet helpen bij de besparingen.

Eerder werd Matondo ook al aan KRC Genk gelinkt voor een uitleenbeurt, maar nu lijkt Cercle de Welshman dan toch in huis te gaan halen.

Matondo stond in het verleden nog te boek als een groot talent en werd in de winter van 2019 door Schalke weggeplukt bij Manchester City. Echt doorbreken deed hij echter niet. Hij speelde 32 partijen voor Schalke 04 en scoorde daarin amper twee keer.

De twintigjarige international van Wales werd vorig seizoen ook verhuurd aan Stoke City. Voor de Engelse tweedeklasser kwam hij elf keer uit en scoorde hij één doelpunt.

UPDATE: Cercle Brugge heeft maandag de transfer ook officieel bekendgemaakt. Matondo komt op uitleenbasis één jaar uit voor de Vereniging. Het wist daarbij ook een aankoopoptie af te dwingen.