KAA Gent blijft sukkelen en gaat ook onderuit tegen KV Oostende

KAA Gent blijft sukkelen en gaat ook onderuit tegen KV Oostende

08-08-2021 22:55
14

KAA Gent kent net zoals vorig seizoen ook weer een bijzonder matige seizoensstart. In Europa raakte het niet voorbij RFS en ook in de Belgische competitie liep het weer fout af. De Buffalo's verloren met 1-0 van KV Oostende.

Na de teleurstellingen van de voorbije dagen was het bij KAA Gent zo stilaan do or die. Dat werd echter niet makkelijk op bezoek bij KV Oostende, dat weer rekende op het trio van vorig seizoen achterin en dus ook weer een beroep deed op Arthur Theate.

Dat trio slaagde er de eerste helft ook in om Gent van een doelpunt te houden. De Buffalo's maakten wel het meeste aanspraak op dat openingsdoelpunt, maar de laatste pass kwam nooit aan. Ook bij KV Oostende vond men het gaatje niet, waardoor we met een terechte brilscore gingen rusten.

De tweede helft zorgde niet meteen voor beterschap en grote kansen. Het hielp ook niet dat er verschillende kleine foutjes werden gemaakt en er dus amper tempo kon worden gemaakt.

Net voor het uur zag KV Oostende Indy Boonen uitvallen met een zware blessure, maar kreeg het via Ambrose ook een goede mogelijkheid op het openingsdoelpunt. Zo'n twintig minuten voor tijd kregen we dat dan toch. Makhtar Gueye brak de ban en bracht KVO op voorsprong.

Hein Vanhaezebrouck probeerde nog in te grijpen en bracht twee spitsen op het veld, maar helpen deed het niet. KAA Gent kwam niet tot aan het doel van Guillaume Hubert en ging opnieuw onderuit: 1-0.