'Vlap verlaat RSC Anderlecht en kan snel meetrainen bij FC Twente'

'Vlap verlaat RSC Anderlecht en kan snel meetrainen bij FC Twente'

08-08-2021 21:27
9

Michel Vlap kan binnenkort zijn terugkeer naar Nederland maken. De middenvelder van RSC Anderlecht werd al even gelinkt aan FC Twente en staat nu op het punt om bij de Nederlandse club te tekenen. Hij wordt voor één seizoen uitgeleend aan De Tukkers.

Dat meldt het Nederlandse VI. Twente werd al even gelinkt aan Vlap, maar de deal met Anderlecht was nog niet rond. Daar is deze week verandering in gekomen. Eerder deze week werd hij al aan het oefencomplex van Twente gespot, binnenkort volgt de officiële bevestiging. Maandag worden de laatste formaliteiten afgerond zodat Vlap dinsdag al kan meetrainen bij zijn nieuwe ploeg.

Twente zal Vlap tot het einde van het seizoen huren van Anderlecht, waar hij ook dit seizoen niet kon rekenen op speelminuten. De concurrentie met onder andere Lior Refaelov, Yari Verschaeren en Anouar Ait El Hadj bleek te groot voor de Nederlander.

Vlap heeft sinds zijn komst in 2019 bij Anderlecht nooit voor langere tijd een basisplaats kunnen veroveren bij paars-wit. In zijn eerste seizoen maakte Vlap indruk, maar daarna verdween hij al snel uit de basis. Afgelopen seizoen speelde de middenvelder, vanaf de winterstop, op huurbasis voor het Duitse Arminia Bielefeld, maar ook dat werd, na een veelbelovende start, geen succes.