Zirkzee overtuigt meteen bij debuut: 'Hij laat Anderlecht rocken'

Zirkzee overtuigt meteen bij debuut: 'Hij laat Anderlecht rocken'

08-08-2021 22:15 Laatste update: 22:16
13

Joshua Zirkzee vierde zondag zijn competitiedebuut voor RSC Anderlecht en stond aan de aftrap tegen RFC Seraing. De aanvaller zag een doelpunt afgekeurd worden, maar wist in zijn eerste uur alvast te imponeren bij de Brusselaars.

In de eerste minuten zorgde Anderlecht voor mooi voetbal, met een actieve Lior Refaelov, Yari Verschaeren en Benito Raman naast Zirkzee. De aanvaller zorgde ook bijna voor een knappe assist voor Verschaeren. Die besloot op doelman Dietsch en het daaropvolgende doelpunt van Raman werd afgekeurd. Zirkzee wist alvast te overtuigen. 'Hij drukte toch direct zijn stempel op dit paars-wit', schrijft men bij Het Nieuwsblad.

'De man van 1.93 was vooraan een uitstekend aanspeelpunt. Hij hield de bal onder controle en viel op door zijn goeie kaatswerk', aldus het dagblad. In het 4-2-2-2 systeem van Vincent Kompany kon Zirkzee zich ook uitleven. Hij wist ook te scoren, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden.

Ook waren er nog wat werkpunten, oordeelt men bij de krant. 'Hij moet misschien nog iets meer killer worden - hij kopte ook een corner naast', klinkt het. En er zijn ook vragen over zijn blessuregevoeligheid, zo moest Zirkzee al na een uur vervangen worden met pijn aan de quadriceps.

Toch twijfelt men er niet aan dat Zirkzee zal slagen bij Anderlecht. 'De Bayern-huurling geeft dit Anderlecht wel meer power. ZZ Top laat Anderlecht al iets meer rocken.' En ook de Anderlecht-fans waren overtuigd. Op Twitter was er enkel maar lof voor de Nederlander.