'Bekeruitschakeling dreigt voor Casteels: Wolfsburg-trainer wisselde te veel'

'Bekeruitschakeling dreigt voor Casteels: Wolfsburg-trainer wisselde te veel'

08-08-2021 21:44
1

VfL Wolfsburg wordt mogelijk uit de DFB Pokal gezet. De formatie van Koen Casteels, Sebastiaan Bornauw, Lukas Nmecha en Aster Vranckx won zaterdagmiddag na verlenging met 3-1 van Preussen Münster, maar heeft de regels rondom wisselen overtreden.

Duitse media, waaronder Kicker, weten te melden dat trainer Mark van Bommel te vaak gewisseld heeft. De Nederlander bracht zes nieuwe spelers in, maar had dat maar vijf keer mogen doen. In de verlenging was er namelijk geen mogelijkheid om dat voor een zesde keer te doen. Scheidsrechter Christian Dingert heeft in zijn wedstrijdverslag melding gemaakt van het feit en dat zou kunnen betekenen dat Die Wölfe uit het toernooi worden gezet.

Officials van Wolfsburg zouden gevraagd hebben aan de vierde man of de wissels mogelijk waren en daar kwam toen geen negatief antwoord op. De club wil niet reageren op vragen over het voorval en moet nu afwachten of Münster tegen de uitslag in beroep gaat. Zij zijn zich ervan bewust dat er te vaak gewisseld is door Van Bommel en twijfelen nog of ze willen protesteren. Als dat wel gebeurt, dreigt uitschakeling voor Wolfsburg.