Dewaest speelde ei zo na voor Anderlecht: Alles was geregeld

Dewaest speelde ei zo na voor Anderlecht: "Alles was geregeld"

08-08-2021 21:15
6

Sébastien Dewaest vierde zondag zijn debuut voor Oud-Heverlee Leuven en speelde zijn eerste wedstrijd voor de Leuvenaren. Vorig seizoen kwam de verdediger uit voor het Franse Toulouse, al kon het ook anders afgelopen zijn.

Dewaest werd het voorbije seizoen namelijk ook in verband gebracht met Anderlecht. De verdediger bevestigt nu ook de interesse van de Brusselaars, al kwam het niet tot een overgang. "Eind september was alles geregeld met Anderlecht, maar op het laatste moment kreeg ik uiteindelijk een ‘nee’ te horen", geeft hij aan bij La Dernière Heure.

Een uitleg over het afketsen van die transfer kreeg hij ook niet. "Ik denk niet dat ik ooit zal weten wat er is gebeurd", klinkt het nog. Dewaest bleef uiteindelijk nog enkele maanden in de B-kern van Genk om in de wintertransferperiode dan richting Toulouse te vertrekken. Daar kon hij deze zomer echter niet blijven.

Bij Anderlecht haalde men vorig seizoen ook een nieuwe verdediger, maar werd het dus niet Dewaest. De Brusselaars besloten om Matt Miazga te huren. De Amerikaan is inmiddels teruggekeerd naar Chelsea.