Frey van Antwerp met vijfklapper langs Stanic, enkel Sonck deed nog beter

08-08-2021 15:09 Laatste update: 15:22
20

De kans is groot dat de verdedigers van Standard deze week nog schreeuwend wakker worden als ze dromen over Michael Frey. De aanvaller van Royal Antwerp FC legde er tegen Rouches zondag vijf in. De voorbije drie decennia deed enkel Wesley Sonck beter.

Frey opende tegen Standard zijn rekening na 6 minuten. Voor de rust in de 37e minuut lag zijn tweede van de namiddag in het netje. Na de rust volgde een zuivere hattrick van Frey. Hij scoorde in minuut 59, 61 en 68. Tien minuten later gunde Brian Priske Frey zijn applausvervanging. Ook bij een deel van de Standard-aanhang gingen de handjes op elkaar.

Hoe knap de vijf goals van Frey ook zijn, het is net te weinig voor een record de voorbije dertig jaar in de Jupiler Pro League. Wesley Sonck scoorde in het seizoen 2002-2003 zes goals in één match. Namens KRC Genk deed hij dat tegen een gehavend KV Mechelen.

Naast Frey scoorde de 'voorbije' jaren slechts één andere speler vijf goals in één match. Mario Stanic deed het in het seizoen 1995-1996. Mede door de goals van Super Mario versloeg Club Brugge KV Mechelen met 6-0.

Meeste doelpunten in één match
01. Wesley Sonck (KRC Genk) - 6 doelpunten tegen KV Mechelen in een tijdspanne van 54 minuten, een 9-0 zege in het seizoen 2002-2003
02. Mario Stanic (Club Brugge) - 5 doelpunten tegen KV Mechelen in een tijdspanne van 49 minuten, een 6-0 zege in het seizoen 1995-1996
03. Michael Frey (Antwerp) - 5 doelpunten tegen Standard in een tijdspanne van 60 minuten, match nog niet gedaan in het seizoen 2021-2022