Kortrijk zag bij momenten sterretjes: Ik denk dat Genk een heel goede ploeg is

Kortrijk zag bij momenten sterretjes: "Ik denk dat Genk een heel goede ploeg is"

07-08-2021 23:43
4

Na twee zeges heeft KV Kortrijk voor het eerst averij opgelopen. Tegen KRC Genk kwam de verrassende koploper nochtans 1-0 voor, maar in blessuretijd bezegelde Daniel Muñoz een faliekant lot: 1-2. Dat zorgde voor frustratie bij Kristof D'Haene.

Eerst en vooral had de aanvoerder van Kortrijk lovende woorden over voor de tegenstander. "Ik denk dat Genk een heel goede ploeg is", zuchtte hij bij Sporza na afloop van een zwaar duel, waarin hij vooral verdedigend veel meters moest maken. "Ze hebben heel veel voetballende kwaliteiten, maar ons blok stond goed." Uiteraard baalde D'Haene als een stekker over de late tegengoal.

Tot twee keer toe liet Kortrijk zich verrassen op een Genkse hoekschop. Dat mag in het vervolg van de competitie niet meer gebeuren, vindt D'Haene. Tot slot had de linksachter nog een stevige sneer in huis naar niet nader genoemde medemaats. "De jongens die bij ons ingekomen zijn, moesten hun lijf verkopen. Sommigen hebben dat niet gedaan. Als je invalt, moet je vol aan de bak", klinkt zijn niet mis te verstane boodschap.

Luka Elsner liet in totaal vier spelers invallen. Gilles Dewaele, Eric Ocansey en Mathias Fixelles mochten rond het uur hun intrede maken. Nieuwkomer Jesaja Herrmann moest het stellen met een tiental minuten. Als we D'Haene mogen geloven, presteerden minstens twee van hen ondermaats.