Benfica en Vertonghen winnen op eerste speeldag ondanks ruim half uur met tien

07-08-2021 22:00

Jan Vertonghen en zijn ploeggenoten bij SL Benfica zijn uitstekend aan het nieuwe seizoen van de Primeira Liga begonnen. Op bezoek bij Moreirense haalde de Portugese topclub het met 1-2.

Benfica had zich midweeks al goed warm gedraaid met een 0-2-overwinning bij Spartak Moskou in de voorlaatste voorronde van de Champions League. Dat bood voldoende vertrouwen om ook het eerste klusje in de nationale competitie te klaren. Na twintig minuten hadden de bezoekers hun schaapjes al op het droge: na doelpunten van Lucas Verissimo en Luca Waldschmidt klommen ze op een 0-2-voorsprong.

Uiteindelijk zou het toch nog een pittige avond worden. Op het half uur milderde Moreirense tot 1-2, waarna Benfica nog voor minuut 60 tot tien werd herleid na een rode kaart voor Diogo Gonçalves. Mede dankzij de ervaring van Vertonghen slaagde het elftal van Jorge Jesus er echter in om het hoofd boven water te houden. Aan het einde van de rit bleef de 1-2 overeind.

Benfica pakt zo haar eerste driepunter en vergezelt Sporting Lissabon op de erg voorbarige leiderspositie. De regerende landskampioen haalde het vrijdag al met 3-0 van Vizela.