Laporta prijst Koeman en onthult: Barça-verliezen dubbel zo hoog als verwacht

Laporta prijst Koeman en onthult: Barça-verliezen dubbel zo hoog als verwacht

06-08-2021 13:35
8

Ronald Koeman moet het in zijn tweede seizoen als FC Barcelona-trainer zonder Lionel Messi doen. De trainer heeft de kwestie al besproken met voorzitter Joan Laporta.

De preses bevestigde tijdens zijn persconferentie op vrijdag – waarop hij terug heeft geblikt op de nu al historische vijfde augustus – dat hij contact heeft gehad met Koeman en de overgebleven aanvoerders Gerard Piqué, Sergi Roberto en Sergio Busquets. "Ik heb Ronald gisteren en vandaag (donderdag en vrijdag, red.) gesproken: hij is een geweldige professional die het vermogen heeft om snel te schakelen in dit soort situaties. Natuurlijk is een speler als Messi niet zomaar te vervangen, maar hij is vastbesloten om er alsnog een mooi seizoen van te maken."

Het is voor Barcelona ook te hopen dat het in financieel opzicht een mooi seizoen gaat worden. Naar alle waarschijnlijkheid kan het niet slechter dan in de vorige voetbaljaargang: Laporta maakte bekend dat Barcelona na het tweede coronaseizoen diep in de rode cijfers is beland. "We verwachtten tweehonderd miljoen euro verlies te zullen lijden, maar het zal uitkomen op 487 miljoen", aldus de voorzitter, die nu nieuwe sponsors aan moet zien te trekken. "Er komen echt wel spelers aan die nieuwe sponsoren kunnen enthousiasmeren. Het klopt dat het tijdperk-Messi uniek is geweest. Maar we moeten nu verder: dat is nu eenmaal de realiteit."