Miyoshi grijpt met Japan naast het brons dat naar Ochoa (ex-Standard) gaat

06-08-2021 13:30

Op het Olympisch voetbaltoernooi heeft Mexico de wedstrijd voor het brons gewonnen tegen gastland Japan. Antwerp-speler Koji Miyoshi moest in de finale het onderspit delven voor Mexico dat, met ex-Standard doelman Guillermo Ochoa in doel, won met 3-1.

Koji Miyoshi kwam op de Spelen in elke wedstrijd in actie. In de halve finale tegen Spanje kwam hij na de rust tussen de lijnen, maar kon hij niet voorkomen dat Japan zich in de verlengingen gewonnen moest geven tegen La Roja. In de finale kreeg Miyoshi minder speeltijd. In minuut 80 mocht hij invallen maar hij kon het tij niet meer keren.

Het goud gaat dus naar Guillermo Ochoa en zijn vaderland. Mexico was tot in de halve finale geraakt, maar daar strandde het na penalty's tegen een van de topfavorieten: Brazilië. Terwijl de Seleção zaterdag voor het goud speelt tegen Spanje, kon Mexico zich nog troosten met een bronzen medaille.