Bostyn: We werden telkens genekt door beslissingen die niemand begreep

Bostyn: "We werden telkens genekt door beslissingen die niemand begreep"

06-08-2021 13:15 Laatste update: 13:16
3

Na twee speeldagen staat SV Zulte-Waregem pas op plaats 16. Het kende dus niet de gehoopte start van het nieuwe seizoen en Essevee-doelman Louis Bostyn analyseerde de eerste twee speeldagen in Het Laatste Nieuws

Op speeldag 1 speelde Zulte-Waregem 1-1 gelijk tegen OHL en op speeldag 2 werd er met 1-2 verloren in eigen huis tegen Standard. Een één op zes is dus het verdict voor Essevee. "We speelden twee goeie partijen en werden telkens genekt door beslissingen die niemand begreep", aldus Bostyn. Van Zulte-Waregems drie tegendoelpunten waren er twee penalty's. Twee maal zorgden die penalty's voor stof tot discussie en tweemaal liet het Referee Department één dag later weten dat de scheidsrechter en/of de VAR niet correct hadden geoordeeld. "Die penalty's hebben voor een totaal vertekend beeld gezorgd", laat Bostyn optekenen.

Op speeldag drie gaat Zulte-Waregem op het veld van STVV op zoek naar haar eerste driepunter. Sint-Truiden wist dit seizoen wel al te winnen. Op de openingsspeeldag versloeg het KAA Gent met 2-1. Daarna speelde het in Charleroi 0-0 gelijk.