Laporta hoopt wél op Memhis, Agüero, García en Emerson: 'Wil ze bedanken'

Laporta hoopt wél op Memhis, Agüero, García en Emerson: 'Wil ze bedanken'

06-08-2021 12:30
7

Lionel Messi is het komende seizoen niet in de Primera División te bewonderen, onder meer Sergio Agüero en Memphis Depay kunnen waarschijnlijk wel voor FC Barcelona uitkomen. Voorzitter Joan Laporta heeft laten weten dat er voor de deze zomer aangetrokken spelers naar verwachting wél ruimte in het salarisbudget is.

Barcelona was aan financiële limieten gebonden en moest rekening houden met de zogeheten 4x1-regel: voor elke 25 miljoen euro aan salariskosten had honderd miljoen euro gesaneerd moeten worden. Het binnenboord houden van Messi was daardoor onmogelijk, maar de vier zomerse nieuwkomers kunnen waarschijnlijk wel ingeschreven worden. "Volgens onze berekeningen is dat mogelijk", doelt Laporta in zijn persconferentie van vrijdag op Agüero, Eric García, Emerson Royal én Memphis. "Het salaris van Messi is niet hetzelfde als dat van andere spelers."

Dit viertal heeft namelijk flink in moeten leveren om voor Barcelona uit te kunnen komen. "Ik wil ze daar bij dezen graag voor bedanken en ik hoop dat er verder geen problemen meer zullen zijn", aldus Laporta. "Zij zijn hierheen gekomen onder voorwaarden en daar hebben we veel waardering voor. Hun 'inschrijfkosten' staan in geen verhouding tot wat het zou kosten om Messi te behouden."