Laporta geeft tekst en uitleg over Messi-vertrek: 'Ik wil geen valse hoop geven'

Laporta geeft tekst en uitleg over Messi-vertrek: 'Ik wil geen valse hoop geven'

06-08-2021 11:45
8

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft in een persconferentie duidelijkheid gegeven over het vertrek van sterspeler Lionel Messi. Volgens Laporta zijn de financiële cijfers van de club slechter dan van tevoren ingecalculeerd was.

"De financiële cijfers zijn slechter dan we in eerste instantie verwacht hadden", begint Laporta zijn verhaal op de speciaal belegde persconferentie naar aanleiding van het vertrek van Messi. "Dat betekent heel concreet dat er geen ruimte meer is in het salarisbudget. Daarnaast blokkeren de regels van de Financial Fair Play ons handelen. De club en Messi hadden een overeenkomst, maar deze overeenkomst werd niet goedgekeurd door La Liga. Ik kan geen beslissing nemen die de club kapot zou maken, de club gaat boven alles en is het allerbelangrijkste."

"Ik ben ongelofelijk teleurgesteld, maar we hebben er alles aan gedaan om Leo bij de club te houden. Hij wilde graag blijven en wij wilden ook graag dat hij bleef. Nu beginnen we aan een nieuwe periode zonder Messi, we zullen hem altijd dankbaar zijn", gaat Laporta verder. De voorzitter acht het haast onmogelijk dat Messi alsnog alsnog bij Barcelona blijft. "Ik wil geen valse hoop geven. We hadden een deadline omdat het seizoen ook bijna gaat beginnen. Messi kan zijn opties gaan onderzoeken."