'PSG maakt werk van komst Messi: binnen enkele dagen eerste aanbieding'

'PSG maakt werk van komst Messi: binnen enkele dagen eerste aanbieding'

05-08-2021 22:33

Paris Saint-Germain is de belangrijkste kandidaat om Lionel Messi deze zomer in te lijven. Dat melden Spaanse media. Van het Manchester City van Josep Guardiola wordt géén actie verwacht.

FC Barcelona bevestigde donderdagavond dat Messi niet terugkeert in Camp Nou, waardoor de strijd om de handtekening van de 34-jarige Argentijn kan losbarsten. Het is echter de vraag of het wel een strijd wordt: naast PSG en Manchester City kunnen weinig clubs het beoogde salaris van Messi ophoesten.

Een verhuizing naar Frankrijk ligt volgens Spaanse media het meest voor de hand. Diario SPORT weet te melden dat PSG meteen in actie is gekomen om Messi naar het Parc des Princes te halen. De afgelopen dagen werden de contacten gelegd en inmiddels 'is het gaspedaal vol ingedrukt', klinkt het. De eerste aanbieding wordt binnen enkele dagen verwacht.

Manchester City lijkt geen plannen te hebben om Messi te contracteren. De kampioen van Engeland staat op het punt Jack Grealish voor een Premier League-record van 117,5 miljoen euro over te nemen van Aston Villa. Ook Tottenham Hotspur-spits Harry Kane lijkt - op voorspraak van Guardiola - naar Manchester te komen.

Vorig jaar wilde PSG al toeslaan toen Messi en Barcelona op ramkoers lagen. De Argentijn besloot alsnog zijn contract uit te dienen in Camp Nou. Saillant detail: deze week zette Neymar een foto op Instagram, waarop Angel Di Maria, Leandro Paredes, Marco Verratti én Messi te zien zijn.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NJ 10 🇧🇷 (@neymarjr)