Gent sleept na zwakke eerste helft tot nog een gelijkspel uit de brand tegen RFS

05-08-2021 22:21
8

In de UEFA Conference League heeft KAA Gent donderdag niet kunnen winnen van RFS. Na een zwakke eerste helft keken de Buffalo's tegen een 0-2 achterstand aan. In de Ghelamco Arena werd het uiteindelijk alsnog 2-2.

KAA Gent liet zich afgelopen weekend het kaas van het brood eten tegen Beerschot na het 2-2 gelijkspel tegen de Ratten voerde Vanhaezebrouck drie wissels door. Hanche-Olsen, De Sart en Odjidja verdwenen uit de basis. Okumu, Kums en Oladoye. Voor die laatste was het meteen zijn eerste basisplaats bij de Buffalo's.

Een droomstart kwam er niet voor Gent, wel voor de bezoekers. Na zeven minuten prikte Lemajic de 0-1 tegen de touwen. Het echte antwoord van de thuisploeg liet op zich wachten en nog voor de pauze stond zelfs de 0-2 op het bord. Simkovic kreeg de Ghelamco Arena wat stiller.

Na de rust had Gent dus nog veel werk voor de boeg en de klus werd bijna nog zwaarder, maar meteen na de pauze voorkwam Bolat een derde treffer van de bezoekers. Basisdebutant Oladoye kon hierdoor niet veel later voor de aansluitingstreffer tekenen.

Gent ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er uiteindelijk ook. Op een kwartier van het einde speelden Depoitre en Tissoudali het knap uit, waarna die laatste de 2-2 op het bord zette. Gent probeerde daarna nog voor de winnende treffer te gaan, maar die kwam er niet.

Volgende week donderdag moet Gent in Letland op zoek gaan naar de kwalificatie voor de volgende ronde. Er is één voordeel. Uitdoelpunten tellen niet meer.