'Laporta komt namens Barcelona met Messi-uitleg in persconferentie'

'Laporta komt namens Barcelona met Messi-uitleg in persconferentie'

Gepubliceerd: donderdag 5 augustus 2021 om 21:26do 05-08-2021 om 21:26

Joan Laporta gaat donderdagavond een persconferentie beleggen om uit te kunnen leggen hoe hij Lionel Messi niet voor FC Barcelona kon behouden. De regelgeving in La Liga speelt daarbij een grote rol.

Transferexpert Fabrizio Romano laat optekenen dat Laporta om 23.00 uur aan de pers zal vertellen welke redenen aan de breuk met Messi ten grondslag liggen. Zijn contractsituatie zal daarbij uitgelegd worden en ook moet duidelijk gemaakt worden wat de regels van La Liga precies veroorzaakt hebben.

Het lijkt namelijk zo te zijn dat door de strenge salariseisen van de Spaanse competitie-organisator, Barcelona heeft moeten besluiten om de deal met Messi af te blazen. Er lag een principeakkoord dat uiteindelijk financieel niet haalbaar bleek voor de Catalanen. De taak aan Laporta is om uit te leggen hoe de vork precies in de steel zat.

Naar verluidt hoopt Paris Saint-Germain een slaatje te slaan uit de hele situatie. De Fransen denken Messi naar Parijs te kunnen halen en zullen volgens diverse Spaanse media snel actie ondernemen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws