OFFICIEEL: De Bruyne krijgt nieuwe ploegmaat, Grealish naar Man City

OFFICIEEL: De Bruyne krijgt nieuwe ploegmaat, Grealish naar Man City

05-08-2021 21:04 Laatste update: 21:13
1

Manchester City heeft voor het eerst deze zomer zijn spierballen laten zien op de transfermarkt. De regerend Premier League-kampioen maakt van Aston Villa-publiekslieveling Jack Grealish officieel de duurste Premier League-speler aller tijden.

Paul Pogba ging in 2016 voor 105 miljoen euro naar stadgenoot Manchester United, maar is zijn record na vijf jaar kwijt: Manchester City trekt ruim 117 miljoen euro uit voor Grealish. De 25-jarige spelmaker debuteerde al in 2014 voor Aston Villa, degradeerde én promoveerde met zijn club en tekende vorig seizoen tot 2025 bij. Nu heeft hij zijn jeugdliefde alsnog ingeruild voor Manchester City.

The Citizens willen met Grealish eindelijk de Champions League winnen, nadat er vorig seizoen van Chelsea werd verloren in de finale. Ook regerend Premier League-topscorer Harry Kane is in beeld bij Manchester City. De spits van Tottenham Hotspur werd maandag weer bij zijn club verwacht, maar liet verstek gaan voor de training.

De 25-jarige Grealish heeft voor zes seizoenen getekend in het Etihad Stadium. "Ik ben ongelooflijk blij dat ik bij Manchester City ga spelen", reageert hij op de officiële website van zijn nieuwe club. "City is de beste club van het land met een manager (Pep Guardiola, red.) die wordt gezien als de beste ter wereld. Het is een droom die uitkomt."