Potentiële Anderlecht-tegenstanders: Vitesse laat zich verrassen door Dundalk

05-08-2021 21:01
3

Vitesse heeft donderdagavond op bizarre wijze in eigen huis gelijkgespeeld tegen FC Dundalk. De Nederlandse club van Loïs Openda (Club Brugge) creëerde een berg aan grote kansen, maar verzuimde om die te verzilveren. Dundalk ging wél effectief om met de kansen, waardoor de Ieren met een resultaat vertrekken uit het Gelredome.

Vitesse begon niet heel spectaculair aan de wedstrijd. Na de eerste tien minuten werd de formatie van trainer Thomas Letsch echter steeds sterker. Dat resulteerde in de twintigste minuut tot de openingstreffer. Vitesse wist een gevaarlijke counter op te zetten na een corner van Dundalk. Matús Bero was het eindstation en schoot de bal na een goede pass van Million Manhoef koeltjes raak: 1-0.

In de rest van de eerste helft kreeg Vitesse nog een aantal grote kansen om de marge te verdubbelen. Daar slaagde de nummer vier van de Eredivisie niet in, waardoor de 1-0 stand bij rust nog steeds op het scorebord stond. In het tweede bedrijf ging Vitesse vrolijk verder met het creëren van kansen. Zo schoot Riechedly Bazoer onder meer van grote afstand op de lat.

In de 65ste minuut kreeg Vitesse de deksel snoeihard op de neus. Patrick McEleney maakte toen namelijk geheel tegen de verhouding in de gelijkmaker. Ongeveer tien minuten later was het drama compleet voor Vitesse: McEleney scoorde weer, door de bal na een counter fraai over doelman Markus Schubert te stiften. Vitesse stevende dus af op een nederlaag in eigen huis tegen Dundalk, maar Loïs Openda stak daar een stokje voor. In de 88ste minuut maakte hij van dichtbij de bevrijdende 2-2 voor de thuisploeg. Opvallenderwijs kreeg diezelfde Openda twee minuten later een rode kaart, nadat hij natrapte.

Uiteindelijk is het treffen tussen Dundalk en Vitesse in een gelijkspel geëindigd. Door de geschrapte uitdoelpuntenregel hoeft Vitesse in Ierland nu niet per se te scoren om naar de volgende Conference League-voorronde te gaan. De winnaar van dat duel zal het hoogstwaarschijnlijk opnemen tegen RSC Anderlecht, dat met 0-3 won van FK Laçi.