Anderlecht kent perfecte comeback in Europa en wint vlot van FK Laçi

05-08-2021 20:55
28

RSC Anderlecht mag zich al opmaken voor de volgende ronde in de Conference League. In Albanië kende paars-wit geen enkel probleem met FK Laçi. Het won met duidelijke 0-3 cijfers.

RSC Anderlecht begon als favoriet aan de partij en deed dat ook alle eer aan. Het eiste de bal op en ging snel op zoek naar dat vroege doelpunt. De luid coachende Vincent Kompany zag de jongens van FK Laçi achteruit gedrukt worden en niet tot bij Hendrik Van Crombrugge komen. Voor de Albanezen was het wachten op een scherpe counter, al kwam die er niet.

Ondanks dat balbezit bleef het wel wachten op kansen voor Anderlecht. Veel venijn zat er niet in het spel van Anderlecht en zonder Francis Amuzu ook amper snelheid in de ploeg. De temperaturen van meer dan 30 graden maakten het er voor de Brusselaars ook niet makkelijker op tegen de Albanezen.

Iets voor het half uur kregen we dan toch een kans voor paars-wit én was het meteen raak. Op corner wist Hannes Delcroix zijn directe tegenstander te verslaan en er 0-1 van te maken. FK Laçi gaf zich niet gewonnen en kwam wat beter in de wedstrijd, maar verder dan één kans kwam het niet.

De hoekschop bleek uiteindelijk dodelijk voor FK Laçi. Ondanks het hoogteverschil bij de Albanezen, verloren ze de duels in het strafschopgebied. Net voor rust maakte Hoedt er – opnieuw via hoekschop – 0-2 van.

Een nieuwe helft, hetzelfde spelbeeld. Balbezit voor Anderlecht, kansen voor Anderlecht en uiteindelijk ook de doelpunten. Op het uur scoorde Lior Refaelov zijn eerste doelpunt voor de Brusselaars.

De overwinning was binnen voor Anderlecht, Kompany kon beginnen met wisselen. Joshua Zirkzee mocht debuteren bij de Brusselaars en kreeg ook snel een geweldige kans op de 0-4, met onder andere een geblesseerde doelman op de grond. Hij wist niet in doel te besluiten.

Daarop bleef het balbezit ook nog steeds voor Anderlecht, maar de grote kansen en dus ook doelpunten bleven uit. Opdracht volbracht: 0-3 winst.